Análisis de los factores de responsabilidad social empresarial que inciden en las productoras y exportadoras de mango en el cantón Guayaquil
Fecha
2018
Título de la revista
ISSN de la revista
Título del volumen
Editor
Universidad de Guayaquil Facultad de Ciencias Administrativas
Resumen
La presente investigación busca analizar la incidencia de los factores de
responsabilidad social empresarial en las productoras y exportadoras de mango en el Cantón
Guayaquil, por lo tanto, esta norma busca el equilibrio y bienestar entre los individuos
vinculados los aspectos sociales, económicos y ambientales para un mejor desempeño
laboral, alineando los procesos a una guía de calidad internacional para alcanzar las mejoras
en estas prácticas dentro de las empresas. Las organizaciones no solo deben enfocarse en la
calidad del producto y en el servicio que ofrecen sino también en actuar de manera
socialmente responsable con los individuos y el entorno que los rodea mediante la aplicación
de los 7 principios de responsabilidad social empresarial basándose en la guía de la norma
ISO 26000. Así mismo esta norma debe estar vinculada con la certificación Global GAP la
cual busca la aplicación de las buenas prácticas agrícolas, ganaderas y de acuicultura.
This research will analyze the impact of the factors of corporate social responsibility on producers of Guayaquil, therefore the standard seeks to balance and well-being between individuals and the environment labor, where the social, economic and environmental aspects are linked for a better job performance, aligning processes to a world-class guide to achieve improvements in these practices within enterprises. Not only organizations must focus on the quality of the product and service offer but also to act in a socially responsible way with individuals and the environment that surrounds them through the application of the 7 principles of social responsibility business based on the ISO 26000 standard guide. Also, this norm must be linked with Global GAP certification which seeks the application of good practices of agricultural, livestock and aquaculture.
This research will analyze the impact of the factors of corporate social responsibility on producers of Guayaquil, therefore the standard seeks to balance and well-being between individuals and the environment labor, where the social, economic and environmental aspects are linked for a better job performance, aligning processes to a world-class guide to achieve improvements in these practices within enterprises. Not only organizations must focus on the quality of the product and service offer but also to act in a socially responsible way with individuals and the environment that surrounds them through the application of the 7 principles of social responsibility business based on the ISO 26000 standard guide. Also, this norm must be linked with Global GAP certification which seeks the application of good practices of agricultural, livestock and aquaculture.
Descripción
Palabras clave
ISO, RESPONSABILIDAD SOCIAL EMPRESARIAL, GLOBAL GAP, ENTORNO NATURAL