Estudio para el mejoramiento del proceso productivo en la Empresa Productos y Alimentos Nankin S.A.
Fecha
2011-03-25
Autores
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Editor
Universidad de Guayaquil. Facultad de Ingeniería Industrial. Carrera de Ingeniería Industrial.
Resumen
El estudio realizado en la Fabrica Productos y Alimentos Nankin S.A. en el
área de envasado tiene como objetivo fundamental, la reducción de tiempos
improductivos, aplicando técnicas de Ingeniería Industrial, para mejorar los
métodos, se deben analizar la preparación y las herramientas para reducir el
tiempo de preparación con planificación, métodos y control de la producción
mejores, usar herramientas más eficientes. Mecanizar el manejo de los materiales
casi siempre reduce costos de mano de obra y los daños a los materiales, mejora la
seguridad, alivia la fatiga y aumenta la producción. Sin embargo, se debe tener
cuidado de seleccionar el equipo y los métodos adecuados, realizado el análisis de
la propuesta y la cuantificación de los métodos adecuados, realizando el análisis
de la propuesta y la cuantificación de los problemas se determina el costo
financiero para la ejecución y factibilidad de la propuesta, nos podemos dar cuenta
que los resultados son optimistas para mejorar las condiciones actuales del área en
estudio, los objetivos y las metas son alcanzadas a un bajo costo y en un tiempo
aceptable, como nos demuestra los índices económicos que a su vez son los que
determinan si este proyecto es factible ya que se obtendrá como beneficio que por
cada dólar invertido se obtendrá $ 1.57 promedio anual. En conclusión la
propuesta es conveniente para la organización.
The study in the Fabrica Products and Food Nankin SA at packaging area has as main objective the reduction of time unproductive, applying industrial engineering techniques, to improve the methods, we must consider the preparation and tools to reduce the planning preparation time, and control methods of production better, more efficient use tools. Machining materials handling almost always reduces labor costs and damage to materials, improves safety, relieves fatigue and increases production. However, it should be careful to select the appropriate equipment and methods, performed the analysis the proposal and quantification of appropriate methods, performing analysis of the proposal and quantify problems cost is determined for implementation and financial feasibility of the proposal, we can realize are optimistic that the results to improve current conditions in the area study objectives and goals are achieved at low cost and in a time acceptable, as it demonstrates the economic indicators which in turn are the determine whether this project is feasible because it will get as a benefit that each dollar invested will get $ 1.57 annual average. In conclusion the proposal is appropriate for the organization.
The study in the Fabrica Products and Food Nankin SA at packaging area has as main objective the reduction of time unproductive, applying industrial engineering techniques, to improve the methods, we must consider the preparation and tools to reduce the planning preparation time, and control methods of production better, more efficient use tools. Machining materials handling almost always reduces labor costs and damage to materials, improves safety, relieves fatigue and increases production. However, it should be careful to select the appropriate equipment and methods, performed the analysis the proposal and quantification of appropriate methods, performing analysis of the proposal and quantify problems cost is determined for implementation and financial feasibility of the proposal, we can realize are optimistic that the results to improve current conditions in the area study objectives and goals are achieved at low cost and in a time acceptable, as it demonstrates the economic indicators which in turn are the determine whether this project is feasible because it will get as a benefit that each dollar invested will get $ 1.57 annual average. In conclusion the proposal is appropriate for the organization.
Descripción
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Palabras clave
SISTEMAS PRODUCTIVOS, PRODUCTOS ALIMENTICIOS, FATIGA, REDUCCIÓN DE TIEMPOS IMPRODUCTIVOS