El conocimiento de las buenas prácticas agrícolas y su influencia como factor de calidad en la agro exportación en los productores de cacao en la parroquia Junquillal del Cantón Salitre Provincia del Guayas, periodo 2015-2016.
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Fecha
2016
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Editor
Universidad de Guayaquil. Facultad de Filosofía, Letras y Ciencias de la Educación.
Resumen
El presente proyecto tiene como como finalidad analizar la influencia que
tendrá las buenas prácticas agrícolas en las plantaciones de cacao por
parte de los micro productores en la hacienda armenia, y la importancia en
mejorar la productividad junto con el buen uso de las herramientas y la
protección del medio ambiente mejorar la comercialización para
incrementar las ventas, se elaboraron los objetivos, general y los
específicos, se detectaron las causas. El echo científico y la situación
conflicto que permiten elaborar las interrogantes basadas en las variables
las cuales será resultas en un posterior capitulo, y quienes serán los
beneficiarios del estudio, se realiza la comparación y análisis de trabajos
parecidos con el actual para ver si existe un grado de afinidad con lo que
se está proponiendo y se compara las propuestas basados en las variables
dependiente e independiente, análisis de las citas y de las
fundamentaciones filosóficas, andragógica, sociológicas y legal. Se
utilizará los métodos científicas cualitativos y cuantitativos, para realizar la
tabulación y análisis de los datos obtenidos mediante las encuentras
realizadas junto a las técnicas de investigación utilizadas como la de campo
bibliográfica, descriptiva, aplicando la escala de Likert en la creación de las
preguntas y el uso del chic cuadrado para determinar si existe relación o no
entre las variables de estudio dando como resultado las conclusiones y
recomendaciones, que serán la base para la realización de la propuesta,
su justificación la factibilidad para su aplicación y la descripción de cómo se
encuentra estructurada el seminario basado en las buenas prácticas
agrícolas para los micro productores de cacao y al final en los anexos,
fotografías y documentos que enunciaron el trabajo.
The purpose of this project is to analyze the influence of good agricultural practices on cocoa plantations by micro producers in the hacienda armenia, and the importance of improving productivity along with the good use of tools and protection Of the environment improve marketing to increase sales, the objectives were developed, general and specific, the causes were detected. The scientific fact and the situation conflict that allow to elaborate the questions based on the variables which will be result in a later chapter, and who will be the beneficiaries of the study, the comparison and analysis of works similar to the present one is made to see if there is a Degree of affinity with what is being proposed and compared the proposals based on the dependent and independent variables, analysis of the citations and the philosophical, andragógica, sociological and legal bases. Qualitative and quantitative scientific methods will be used to tabulate and analyze the data obtained using the research techniques used as the bibliographic descriptive field, using the Likert scale in the creation of the questions and The use of the square chic to determine whether or not there is a relationship between the study variables resulting in the conclusions and recommendations, which will be the basis for the proposal, its justification the feasibility for its application and the description of how it is Structured the seminar based on the good agricultural practices for the micro cocoa producers and in the end in the annexes, photographs and documents that enunciated the work.
The purpose of this project is to analyze the influence of good agricultural practices on cocoa plantations by micro producers in the hacienda armenia, and the importance of improving productivity along with the good use of tools and protection Of the environment improve marketing to increase sales, the objectives were developed, general and specific, the causes were detected. The scientific fact and the situation conflict that allow to elaborate the questions based on the variables which will be result in a later chapter, and who will be the beneficiaries of the study, the comparison and analysis of works similar to the present one is made to see if there is a Degree of affinity with what is being proposed and compared the proposals based on the dependent and independent variables, analysis of the citations and the philosophical, andragógica, sociological and legal bases. Qualitative and quantitative scientific methods will be used to tabulate and analyze the data obtained using the research techniques used as the bibliographic descriptive field, using the Likert scale in the creation of the questions and The use of the square chic to determine whether or not there is a relationship between the study variables resulting in the conclusions and recommendations, which will be the basis for the proposal, its justification the feasibility for its application and the description of how it is Structured the seminar based on the good agricultural practices for the micro cocoa producers and in the end in the annexes, photographs and documents that enunciated the work.
Descripción
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Palabras clave
MICRO PRODUCTORES, PRODUCTIVIDAD, CACAO